Някои от материалите,с които работим.

Корк – Обичаме да работим с корк,защото поради това,че е естествен материал е много приятен на допир,мек а също така вече го имаме и в различни цветове,които можете да разгледате тук и тук.

Коркът се произвежда от кората на корковия дъб и е съставен от суберин. Това,че е еластичен и почти напълно водонепропусклив ,го прави подходящ не само за направата на тапи за вино, но и за изработката на различни бижута и аксесоари .

Паракорд – Това е шнур,чието приложение не е основно в бижутерията, а в парашутизма, от където всъщност произлиза и наименованието му . Използва се при изработката на бижута,заради здравината и лекотата си,разнообразието от цветове и шарки,както и това,че е гъвкав. Можете да разгледате нашите предложения изработени от паракорд тук .

Естествена кожа – Едва ли има някой,който не харесва миризмата на естествената кожа. Когато става дума за гривни от кожа,се използват шнурове. Преди да започнем изработката,на което и да е бижу,внимателно се преглежда цялата част от шнура за дефекти,понеже това ще доведе до по бързо износване и съответно късане на гривната.

Кожените гривни са стилни и лесно се съчетават с други аксесоари и облекло. Можете да разгледате нашите кожени гривни тук.

Чешки кристал и естествени камъни – Естествените камъни са неизменна част от направата на гривна Шамбала. Същото твърдение обаче не е вярно за Чешкия кристал. Ние от Yandi Handmade обожаваме комбинацията на тези два материала в една гривна. Естествените камъни с техните свойства,различни цветове и форми ни улесняват да създаваме различни и уникални бижута за Вас. Ние решихме,че така нашумелите гривни Шамбала ще изглеждат още по-атрактивни  ако естествените камъни се комбинират с чешкия кристал и това се оказа така.

Мънистата от чешки кристал,с които работим се поръчват директно от производител в Чехия, качеството е в пъти по-добро от тези, които се произвеждат в Китай и Индия. Японската изработка се доближава до тази на Чехите,но разнообразието от мъниста е доста малко в сравнение с Чешките. Това се дължи на факта,че изработката на тези мъниста в Чехия е традиция и датира от векове.

Можете да разгледате стилните ни гривни с естествени камъни и чешки кристал тук.